Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det finns människor vilka är tokiga nog att mena 'dumburken' när de talar om en skärm. Men på ett program om antikviteter, köpt billigt från England troligen, fanns där skärmar av litet olika slag. Mot gnistbildning samt klä sig.


Dagens förklarade ord 2021 09 25





Skärmläsare kan även vilja avskärma sig
från verkligheten ibland.
Det insåg jag redan tidigt på semester 'utomlands',
när jag skulle ta färjan över till Helsingfors.

Där var det sol och trångt på gatorna likt kring jul eller så,
trots att det bara var en dag i juni. Det fanns nedvevbara
markiser såväl utanför fönster mera uppåt väggarna
som utanför längs gatan förefinnandes butiker.

De vilka var anställda där för att arbeta en smula,
ville nog avskärma sig en smula. Ja, se hur det kan gå te
då en annan åker långväga utomlands. Såväl stora varuhus
med svängdörrar han rymma människor.

En del människor sitter på utefik, serveringar
och andra läste tidningen på balkongen,
vilken stundom har jalusin
eller markisen neddragen.

Om solen skiner starkt också, kan en ju vilja
'läsa i något mindre ljus' och så kommer en skärm
så väl till bruk där. Tänk så fin och skön
verkligheten kan som te sig stundom.




(Om bilden. Den som är tokig nog att åka dit,
behöver alls inte vara direkt kriminell,
även vanligt simpelt folk sägs besöka staden,
Helsingfors)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2021-09-25 02:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP