Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i skuggornas spår



Fred hade knackat på dörren
under flera år men ingen svarade
till slut grep han handtaget
och dörren öppnades
inte ett spår av liv fanns där
bara damm
I spåren fann han sanningen
och soldaten drog ut i krig

Visst är det svårt att förstå krig utbryter
många oskyldiga människor vattnar
jorden med sitt blod
slagfälten böljar fram och tillbaka
bomber och granater dödar
människan betalar
Broar spränges så inte fienden
kan passera över dem
krigets offer får aldrig glömmas
så allt inte upprepar sig
nazister förnekar att det förekommit
ändock finns spåren kvar
efter Hitlers galenskap
efterföljare går i hans fotspår
De sista överlevarna viktiga
att dokumentera
galningar kommer alltid att finns
och har funnits




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2021-09-30 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP