Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svartsjuka.

är när man tvivlar.
tror inte man duger.
svartsjuk inbillar sig.
att den andre gillar nån.
den andre tvivlar på sig själv.
när man måste kontrollera.
den andre .'
kärleken är den man vill leva med.
svartsjukan förstör.
man gör den andre illa.
.man kan inte kontrollera sina känslor.
bägge blir ledsna.
när man tror den andre gillar nå annan.
at den andre varit otrogen.
svartsjukan är att tvivla på sig själv-
at t man inte duger svartsjukan förstör .
det finna som funnits där.
att inte tro på varan bara tro på varan.
då slocknar aldrig elden mellan en.
svartsjukan förstör alt till sist blir bara.
alt en stor aska som aldrig kan börja brinna igen.
skrev 28.9 202i av birgitta




Prosa av siv birgitta.a. VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-04 15:19



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
kvinnlig svartsjuka är som oftast relaterat till mannens beteende och han bör ändra sig så att hon istället upplyfts samt får högre självkänsla, slutar misstro sig själv och sitt värde.

För det måste han till fullo fokusera på henne.

Alla hennes känslor är dessutom heliga, så ock hennes svartsjukekänslor. Hon måste få respekteras och accepteras som hon är - men helst utblomma i stark vigör.

Manlig svartsjuka är istället ofta både våldsam och destruktiv på ett helt annat plan - den bör starkt motarbetas.
2021-10-06
  > Nästa text
< Föregående

siv birgitta.a.
siv birgitta.a. VIP