Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musa

 

 

poesi, du är min musa

av alla du är den sköna

du är ingen falsk skröna

du mig så blitt förtjusa

 

när sorgen mig tynger

när glädjen mig söker

när allt är mörker

när allt är bekymmer

 

du finns där för mej

väntar tålmodigt lugnt

ingenting känns tungt

du säger aldrig nej

 

du med ord berusa

en skatt att söka, finna

att lyckan kanske vinna

ord på vingar susa

 

i livets villervalla 

jag ofta vilse gått

men nu jag fått

det som på mig kalla

 

att ordens skönhet förmedla

det betyder allt i världen 

skön blir ord på färden

att med ordens makt medla

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-06 08:53



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ett kväde som heter duga.
2021-10-07

    Lena Staaf VIP
En härlig hyllning till poesins tröst.
2021-10-06

  ULJO
Så bra skaldat.
2021-10-06

  Sparvögat VIP
Mycket fin poesi bjuder du på, tack för din gåva…
Poetisk magi!
2021-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till poesins magiska inverkan.
2021-10-06

  Solstrale VIP
Ljust och hyllande, kreativt och uppfyllande är dina rader! Magnifikt!
2021-10-06

  AiA Maria den fria

Tack!

Underbart
Befriande
Berikande
Uttryck
Intryck
Avtryck

Tack kära medpoet för ”ordet”!

<3<3<3
2021-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP