Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Dikter från Rävgräva


En blomma i Sahara

Om du längtar från sahara bort ?

Är vägen inte så värst kort

Välkommen tillbaka till vårat land Sverige

Efter en lång torr vistelse i saharas öken

Här i vårat land finns det plats och vatten

I sahara var det väl varmt och torrt ?

Släck nu törsten i en vattenkran du fina blomma

Här i vårat land finns det gott om plats och vatten

Det vet till och med den törstiga katten

Du vet som de säger öknens ros

Här i vårat land finns det inte bara vatten

Utan också mat på sibylla korv och mos

Öknens ros - Du är som en blomma i sahara

Ensamen växer du där bakom en palm i en oas

Shejken han red iväg och på en kamel stack

Utan att vattna dig så du blev lack

Vi flyttar på dig från öknen till vårat land

Och planterar dig nära vatten på en strand

 

Dikt tillägnad blomman Öknens ros

20171129

Taleptox

<+>

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-13 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP