Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Hårdskaldade Dikter


Behåll magin i ditt hjärta

Detta är en dikt med en moralisk ton och vett

Vad vill du dra för slutsats av detta sätt ? 

Varje dag ter sig som så tung och svår 
Fast vi tar hänsyn och går 
Försiktigt på våra ben, fötter och tår 
Det är sån skillnad på dag och natt 
Ena dagen är man pigg , 
andra natten sover man inte och har fått fnatt 
Behåll magin i ditt hjärta 
Det är du som är mästare på din egen smärta 
Jag ser syner av förfärlig olycka 
Som våra dagar med smärta smycka 
För att behålla förnuftet resonligt 
Och inte bli i förtid galen 
Jag väljer att tänka klart 
Och medverka med min smärta i valen 
Behåll magin i ditt hjärta 
Det är du som är mästare på din egen smärta 
Jag gör mitt bästa för att dra mitt lass 
Fast jag inte är något annat än på det kass 
En del syner jag har är fyllt med sorg 
När någon dåraktigt går loss och 
Skjuter på våra gator och torg 
Nej, Förbjud skjutvapen på torg och gator 
Är det inte bättre att de har en dator ? 
Behåll magin i ditt hjärta 
Det är du som är mästare på din egen smärta 
Kämpa på och ge inte upp den goda kampen 
Har du varit i Örebro och besökt Svampen ? 
Betrakta där den vackra världen en stund ovanifrån 
Därifrån ser du långt ut på hjälmaren och svartån 
Passa på och åk dit en sväng 
Istället för att hamna i något av bråken 
Med något skjutglatt gäng 
Och hamna på den gallrade kåken

 

20180420

 

Taleptox

 

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-13 11:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP