Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GLITTRET SOM SIPPRAR

Hur kan något borra in sig sådär djupt
Man har ju drunknat hundratals gånger

Känns som en dans på rosor

Att falla hundra meter under jorden
Till att bestiga de högsta bergen

Men inte runda 185

Denna gången borrade det sig igenom ända in till aortan
Känner hur glittret ur mig sipprar ut
Plåstrar om mig där på golvet

Kanske vore det bäst att frysa sig till is
Låta själen vila i några decennium

Man får försöka vrida om uret som avgör hur mycket som finns kvar
Kanske nödvändigtvis ta sig till en urmakare som reparerar då & då

Hur många gånger det än sipprar ur mig
Glittret kommer alltid tillbaka












Övriga genrer av _S_
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-19 00:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_S_