Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
något som känner sig manad att ge melodi till denna?


Då vänder vindarna

Hur är det egentligen fatt med oss?
Hur är det egentligen fatt?
Är det vindar som spelar ett spratt med oss,
då vi nya vägar har ta’tt?
Visade vägar när vindarna vänder.
Visade vägen där en dag i sänder,
ledde mot målet fast målet ej finns.
För det är inte målet, blott vägent vi minns.

Ref
Då vänder vindarna
och flöjeln vänder åter.
Blåser upp grindarna
så det svajar och det gnälls.
Då piskar regndroppar.
Det känns som om man gråter.
Utblommande ängsknoppar
på blomställningarna fälls.
Då är det gamla slut
och det finns nått nytt att hämta
Då kan man andas ut
och inte andfådd flämta.
Då vänder vindarna
och flöjeln vänder åter.

Hur är det egentligen ställt med oss?
Hur är det egentligen ställt?
En skopa med regnvatten hällts över oss.
Överraskade skriker vi gällt.
Vi känner då vinden. Vi känner då blåsten.
Vi känner då haglet då det haglar småsten.
vi känner kanske ett regnstänk mot kinden,
och sveps med av floden som följer på vinden.

Ref

Hur står det egentligen till med oss?
Hur står det egentligen till?
När livet gör vad det vill med oss
och aldrig att tiden står still.
Men slutar du springa kan livet gå sakta,
och pulslag och hjärtslagen slipper du vakta.
De slagen du känner är natten som flyter,
bjuder förändring då gryningen bryter




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Knickedick
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-20 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick