Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem kai tror att du pratar med? Väggen? Kai har pratat, eller försökt finna en lyssnare i delar av sin familj, en i taget. Bara att det inte på allvar 'har tagit', eftersom det kommer att bli 'taget', först när de inser att de kunde ha...


Visst är det irriterande? (del 2)



Du behöver gifta dig, samtidigt finns där 'risken'
att det inte håller i längden att vara just gift.

(Ja, eller sambo i vilket fall)
Statistiken talar emot möjligheten att få vara gift 'livet ut'.

Det finns fördelar och det finns nackdelar.
En av nackdelarna, som Henrik ser på saken.

Är om han hinner ramla och bryta nacken av sig.
Innan han blir påkörd av en bil i hög fart.


Nackdelar o fördelar, välj själv vad som är vad.
Du måste gifta dig för att räknas som gift.

Det ställer högre krav på en själv att vara gift,
plötsligt måste du börja ta ansvar,
även om du trodde att du redan...

Att vara gift är en glädje
och ett tvång att tvingas träffa
'din bättre hälfts släkt' och vänkrets.

Trots att du inom dig bävar för att tvingas
vara trevlig mot andra,
så kanske du mot din övertygelse
får en kompis i 'det andra lägret'.

Du tvingas erkänna att din medpart,
har fler eller färre vänner o bekanta än du själv.

När du är 'gift' eller 'sambo'
(vilket känns bara som en fotboja istället för två,
trots att du föreställt dig att gifta sig innebar
att faktiskt bara ha en fotboja,
men om du nu jämför dessa båda tillstånd...)

Du behöver en medfånge i ditt fängelse, i buren,
eftersom ni bägge, såvida ni inte är flera
att dela på varandra inbördes,
har fördelen att ta ansvar för varandra.

Du behöver någon som kan 'ta över ansvaret'
om du skulle bli sjuk, medvetslös, ligga på lasarett,
vara på något vis 'bortrest över helgen',
för att kunna stå där och diska och städa,
sköta vardagen på högst eget bevåg.

Som medpart tror du dig,
eftersom det är ett av dina krav och behov,
ha tvingat in dig själv i rävsaxen, fågelburen,
vad du nu själv vill kalla det.

Just för att 'slippa vara ensam i livet',
trots att du någonstans sagt till någon att du,
om du måste vara ensam, hellre är på egen hand,
än ensam i tvåsamheten.

Vilket det ju trots allt är just så,
som du inners inne fruktar.
Trots att en psykolog skulle kunna få dig att
känna dig rädd för att ha blivit 'galen',
så är förmodligen även psykologen
'litet fundersam över sig själv'.









(Irriterande fortsättning i del tre)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2022-09-26 14:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP