Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den nya serien "en bondgård i stan"


har sina stora moments
både glädje och rörande
igenkännande stressen tidspressen
musklerna som värker
de kroppen glömde fanns
paniken över regnmolnen
då de förgrodda småplantorna
skulle sättas ut
i serien finns även djuren
grisarna skulle böka upp gräsmattan
de var av en helt annan åsikt
det var kontorsslavarna som själva
måste greppa spaden
grisarna var stars med olika personlighet
de sötaste var fåren
de var hundar följde med kopplade på promenad
de klipptes och lämnade både bajs
och ull som gödsel
då bonden till slut hämtade hem dem
stor saknad för familjen som stod kvar
med tomma händer

det sägs 900 kvm kan förse en familj
med grönsaker under året
och utvalda familjer ska bevisa det
de har således stora tomter
det mest spännande återstår
ett par ska ha kalkoner
de brukar vara ganska hetlevrade




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2021-10-27 09:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP