Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Godhetens Växtrike


Till Höstens Melankoli

Om hösten när känslor drar i ide

Och vårt sinne kan bli fyllt av melankoli

Blad och grenar på träd blir rödbruna och oranga

En människa sitter i sitt bo och drömmer om sol och värme

Fylld av känslor av längtan och melankoli

 

En längtan efter att vintern ska komma och gå över

För att våren och sommaren åter ska blomma ut igen

Om du gillar hösten vet du vad jag menar

När jag säger att melankolin fördjupar och förbereder

Oss för den bistra kalla kyliga vinterns tid

 

Hösten är ett mellanspel inför vad som komma skall

När vi värmer våra själar i bokpärmens liv

Och kurar ihop oss inför höststormar som tar vid

Och regn som faller med kraft från skyar som drar in

Till hösten kan man om och om igen bekänna sin melankoli

 

20200512

Taleptox Skrev

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-27 16:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP