Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tårarnas blick 11år.

jag skrev en dikt av vår hund.
jag var 11 år hittade den i min poesibok.
minne,vov vov sade hunden.
som slapp vara bunden.
när den är död förstod den behöver inte vara bunden.
jag förstod nu när jag läste vad jag menade då.
det varv mina första poesi jag skrev,
satt i fönstret tittade när min syster skulle åka.
och avliva våran hund, minna tårar rann.
det var vår granne som klagade på alt vi gjorde,
han var en sur elak gubbe,
han tryckte ner min mamma hon vågade aldrig säga emot.
jag min syster var i 10 års åldern när vi sa ifrån .
då var vi stora i munnen redan då-
då hade vi fått nog men nu sitter hon där förlamad.
nu är det jag som är den som inte gillar orättvisor
all hat varför inte kärlek som lyser upp vår mörka jord.
denna elaka man det är därför jag blir arg..
, kärleken på jorden förändra alt.
en dag finns inte våra kära där.
i dag finns vi.
om morgondagen vet vi ingenting
så fort nån trycker ner nån människa .
då kan jag inte vara tyst .
tack älskade pappa för ditt humör.'
det har jag och dina barn ärvt.
lika mina barn ingen trycker ner oss.
och våra kära alla är vi lika värda. .
vet hur det kändes bodde i småland et par år.
jag var den malliga 0.8 i deras ögon .
jag hade barn som fick lida jag varv inte mallig.
hade en son som nytt dött ville bara vara i fred,
tur det fanns några vänner .
så folk kan inte döma innan man ve orsaken .
vi skall bara vara den vi är då är vi lyckligast .
det ända som betydeder nåt ,
vi har varandra en tid sen är alt slut.
av birgitta skrev nu.
5.112021






Prosa av siv birgitta.a. VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-05 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

siv birgitta.a.
siv birgitta.a. VIP