Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En översatt text som inte är officiell eller kommersiellt gångbar för att hela verket är ännu så där härligt oöversatt. Kom själv bara på hur det skulle kunna låta på svenska, och då vem som skulle sjunga den också.


The pyroman sång II (egen översättning)




Engelsk gammal sång går något i den här stilen
'Tender love...', i refrängen.

Men jag vill ha en svensk refräng,
har bara tänkt just den... än.

'...tänder på löv, tänder löv, högar med löv,
tänder löv, tänder på löv, högar med löv...'

Pyromani är ju inget yrkesval,
brandkårens personal övar visserligen
i litet olika länder
bara att de nog int kallar sig pyromaner,
om än 'manér' de kanske har...

(Har en tunn liten bok av Hans Alfredsson,
...bränner kvistar o löv i ett hörn av
trädgården, är några ord i titeln...)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2021-11-12 10:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP