Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Spöklikt


Nakna

Nakna träd mot skyn
verkar aningen spöklikt
Nobel delar ut
Bunden vers (Haiku) av Dennis Brinkeback VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-15 02:01Bookmark and Share


  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Nobel sitter i träden
2022-05-19

  Monica Lindgren
Tidsfärg!
2021-11-15

  Jeflea Norma, Diana. VIP
En komposition om: snö, snöflingor, snö, snögubbe, snö

De snötäckta träden klarar knappt det generösa snölagret som lagts över natten. Då och då, under vinden, skakade träden sina vita manar och skickade ett tungt duggregn av snö till marken. Bland de ömma snöflingorna, som går ner till den snövita mattan, glada röster av ..
Vintern har lagt sig bekvämt i naturen under en tid och snön har fullt ut trädt in i sina rättigheter. Tjocka, fluffiga moln siktade hela tiden igenom vita flingor, som täckte allt runt omkring, med ett tjockt lager av ljus snö. Som en sagoprinsessa har naturen klätt sig i galakläder och väntar på att glada människor och barn ska kliva in på dess tröskel och njuta av den gränslösa skönheten i det helt vita landskapet. De snötäckta träden klarar knappt det generösa snölagret som lagts över natten. Då och då, under vinden, skakade träden sina vita manar och skickade ett tungt duggregn av snö till marken.

Bland de ömma snöflingorna, som går ner till den snövita mattan, finns glada röster av barn, som leker glatt med vinterns kommande. Deras små fotsteg lämnar djupa spår i snön, och skyltarna i snön täcks snart av snöflingor, som fortsätter att falla oupphörligt. De första pulka dök också upp. Dragna av morföräldrar glada för barnens glädje glider slädarna smidigt genom snön. På slädarna, uppstoppade och röda i kinderna, står barnen envist inför kylan ute och den tunga snön. Slädarnas parallella spår, kvar i snön, försvinner i fjärran, och snart, på samma spår, dyker andra slädar med lika glada barn upp.

Även om naturens vita landskap tycks domineras av ett tryckande och kallt lugn, lyckas bruset från barn som springer genom snön ge en fläck av värme och liv till den frusna atmosfären. Barnens glädje och deras leenden verkar också projiceras på det omgivande landskapet som helhet, så att hela vintern tycks vara full av liv och glädje.
2021-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Dennis Brinkeback
Dennis Brinkeback VIP