Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokslut över en nöjd poet..


Himlen är ljus
för en liten stund

Innan mörkret
faller igen

Med släntrande steg
följer han vägen hem

Ser upp mot sprickan
i himmelens grå
Och fortsätter sedan
att långsamt gå

Över kanalens bro
För att sätta sig en stund
på en bänk

Och söka samla ihop
allt det han tänkt

Längs alla de vägar
han i livet gått

På allt han förlorat
och sånt som han fått
I allt det som blivit hans liv

För att göra ett bokslut över
och söka summera

Vad det egentligen är
han vill analysera

Han behöver bara
sluta ögonen
och filosofera en stund

För att sedan tänka
”- Att det nog räcker gott
Allt det som blivit och är”

För vår skald numera

Så hans bokslut
blir ett bokslut
över en nöjd poet

Som syns sitta där i solen
och filosofera

Över livet och döden
och så mycket mera




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-11-30 09:16



Bookmark and Share


  SatansSon

Fick det


inte att


funka som


jag ville


ha det


Jag ångrar


att jag


alls gav


mig in


i det hela


Men nu är


det dags


att sammanfatta


hela sitt liv


och göra


en kalkyl


inför kommande


prövningar

Här är

vägs ände

Jag tror

jag storknar




Fri vers (Modernistisk dikt) av Immanuel Hägglund VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-01 09:10

* Skriv en kommentar
* Skicka en privat kommentar
* Skriv ut
* Spara som PDF



2021-12-06

  AiA Maria den fria

I
Tacksamhet
finns allt



Tack!

2021-12-06

  ULJO
Alltför många har svårt att vara nöjda. Fint att din poet kan känna förnöjsamhet.
2021-12-01

    Lena Staaf VIP
En dikt som signalerar ett lugn. Inte många som förstår det goda med att tillåta sig att vara nöjd.
2021-11-30

  Kungskobran VIP
Att vara nöjd
är en oanad höjd
förunnat få
rimmar med låt gå
2021-11-30

  Larz Gustafsson VIP
Förnöjsamhet är något storslaget men sällsynt i denna materialismens era.
Jag vill erinra om filmen "Gubben i stugan" och hans blida, förnöjsamma utstrålning.
Ragnar hette han.
2021-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP