Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värdefull egentid

 

 

När jag känner mig stressad
och behöver lugn och ro
tar jag en paus från vardagsbruset

då blir jag varse
det jag annars inte tänker på

det svaga ljudet av ett stilla regn

löv som sakta rör sig i sommarvinden

den glittrande ytan på snön

hjärtats rytmiska slag

mina tysta andetag

värdefull egentid
som skänker lugn och harmoni




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-12-17 09:42



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning men lyckas det alltid?
2021-12-20

  Eva Helene VIP
En fin påminnelse om något mycket väsentligt i tillvaron.
2021-12-19

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att hämta kraft
och styrka från sin egen och
naturens inre av rytm.
2021-12-18

  Lottie Ålhed VIP
Viktiga ord och tankar om den för många viktiga egentiden.
2021-12-17

  Blomma-Stjärna VIP
"hjärtats rytmiska slag
mina tysta andetag" -

det svaga ljudet av ett stilla regn...

tid att bli varse djupare skikt av en själv och hinna njuta av den glittrande ytan på snön

2021-12-17

  ULJO
Viktigt med egen tid i alla sammanhang.
2021-12-17

  Feliaxel VIP
Så klokt att ge dig själv egentid
2021-12-17

  AiA Maria den fria
Rikedom i
Livsvisdom
lyser i varje ord

Går jag ej inom
så går jag utan mig

Tack!
2021-12-17

    Lena Staaf VIP
Så viktigt detta att få stanna upp, tänka och lyssna.
2021-12-17

  Sparvögat VIP
Att stanna upp och se det lilla i det stora, fint tecknade ord…
2021-12-17

  Öknens Ros VIP
De "små" sakerna är de som berör mest, naturens egna underverk.
2021-12-17

  Maria Sundelin VIP
Ibland behöver vi en paus
Kramar
2021-12-17

  Niliboy
Fint om vårt behov av ro. Själv finner jag den när jag kontemplativare och lutar mig över skriften och låter mig ledas att begrunda de heliga orden!
2021-12-17

  Kajan VIP
Det levande lugnet bortom vardagens brus; det är den grund som livet bör vila på.
2021-12-17

  Solstrale VIP
Ja uppladdningsbar poesi! Mycket bra egentidsinspiration du bjuder!
2021-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP