Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild:AndLou


GOD JUL & GOTT NYTT

 

Nu kung Bore kom med snö och kyla

det bildas blankis över våra vatten

vi ser Polstjärnan där på himmelen

den som glänser allra starkast där i natten

 

Ja snart går nu långdansen runt granen

som våra gamla seder har benämnt

och just detta att vi värnar de oss kära

det som julens hela budskap har bestämt

 

Sen nu snart nyårsklockan åter klämtar

där i årets allra sista skälvande minut

då skall vi återigen höja våra glas

när detta så märkliga år nu når sitt slut

 

Ja för nu kommer snart det alldeles nya

det som ska skrivas på färska blanka ark

ja då skall all vår kärlek stå i fokus

det som till sist gör varje människa stark

 

 GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

 

 

 Copyright © AndLou

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-22 08:26



Bookmark and Share


    RobinG
Lika bra som alltid! God jul!
2021-12-24

  Kungskobran VIP
Ja så är det, all you need is love..
Fin juldikt
2021-12-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och vackert diktar du julens bästa sida och det nya årets förhoppningar.
Önskar dig God Jul och Gott Nytt År!
2021-12-22

  ULJO
Detsamma till dig du fina poet.
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP