Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett ord som inspirerade blev ett experiment i att rimma på annorlunda sätt. Kanske e de en låttext..kanske nått annat.


Sånt som kallas "Svenskhet"

Mellanmjölks-magiska
Lydigt lojala
(men osociala)
Jantelags-tragiska..

Impuls-hämmade och skrämda av främmande:
Känslor och kulturer
Av den feta figuren
Av de som har mage
(att inte haft turen)
Som fastnat i buren,
som suttit på kåken
Som beskylldes för bråken,
Dom som torskat på knarket
Eller festar i parken
Som fångas av mardrömmens minnen i sömnen.

Dom som gått emot strömmen
och brinner för drömmen;
om en värld utan gränser där alla får glänsa,
Bortanför skadeglatt granskande.
Utan dubbelmoralen i hur socialen kan omhänderta barnen
men inte ta ansvar för hur fallen blir handskade...
Där diagnoser och dömande synas i sömmarna.

En värld utan misstro, avund och
den bottenlösa avgrund
där de som blir bortglömda av samhället
står undangömda
fastbundna
av kapitalets koppel.
Det som inte får synas ska skämmas
och tämjas,
sen ska gänserna stängas.
Den svängande opinionen påverkar relationen till allt som är annorlunda fungerande
Rationaliserar situationen
raderar alla rimliga tvivel

Kvar finns tryggheten i att inte vara den svagaste länken,
eller strängen i bågen som brast när den spändes.




Övriga genrer av Vindelälva
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-28 22:54



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ingen lustiger bild gunås !
2021-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Vindelälva
Vindelälva