Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nyårsafton 2021

nu är det dags ,
för raketer och smällare i gen.
stackars djur på denna jord.
det här är varje nyår.
har tagit e mot hundar.
från 4 år till 8 år.
bättre några lyckliga år.
med en hund som behöver nån-
nu är det dags för raketer.
det här är min 9 hund jag haft.
min hund är livrädd.
ligger på lilla toa och skakar.
hon vågar inte gå fram till fönstret.
tittar upp till himmelen.
är jag ute drar hon nästan omkull mig.
samma när det åskar och blixtrar.
eller när grannarna har bröllop.
när dom spelar trummor i trappan ,
då blir jag arg det får man inte göra.
dom som är föräldrar till dessa barn.
som smäller raketer dom har misslyckas som föräldrar.
eller att dom förstör för hela samhället
jag skulle aldrig vilja ha såna barn som inte vet vad hänsyn -
till sin medmänniska är-
jag har måna syskon vi fick alltid ta hand om varan när vår mamma jobbade.
mina barn skulle aldrig våga göra sånt.
dom vet mitt humör följa livets rätta stig.
nu har dom smällt sen julen, vad jag tänker om dessa vill jag inte skriva-
av birgitta skrev i dag




Prosa av siv birgitta.a. VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-31 13:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

siv birgitta.a.
siv birgitta.a. VIP