Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så vänder vi bladet i almanackan 2022


Årets första dag förhoppningsvis bättre än den sista

Skjut inte ner mig pep koltrasten
och pojkarna gömde sig av korsdraget
då bomber och piketer revs av
hela huset gungade i bakvattnet av
tusen raketer
rena skyttegraven mumlade matte
proppade öronproppar i öronen
Då skottsalvorna från söder till norr
ändå trängde genom ullen
vred hon upp ljudet på kanelen
high life på Bingolotto
allt för att glömma kriget utanför

Halv ett låg alla skälvande under täcket
Baylie´s smög försiktigt upp i bädden
då tystnaden lägrade sig
och Latte kastade sig efter livbojen
boade in sig ovanpå bordet
medan ryggen länge gick i vågor
alla suckade lättade då friden lägrade sig
trots magknip och kopparslagare






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-01-01 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP