Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN MILITANTA MURBRÄCKAN SLÅR HÅL

Den militanta murbräckan forcerar

Den militanta murbräckan slår hål

Och sanningen, som alltid irriterar

ska bränna svartkonstböckerna på bål

Ja, det exempel som vi statuerar

ska lysa som en fyrbåk över stan

Den militanta murbräckan markerar

en helt ny era, som är en orkan

 

Man sitter ned och hör hur präster ljuger

förkunnar liberalteologi

Man visar bort den enda bok som duger

den bok som allt Guds rådslut samlats i

Ett sken av gudsfruktan är allt man äger

men man vill inte veta av dess kraft

Man sitter i sitt religiösa läger

och äger någonting man aldrig haft

 

 

Sen blir det kafferep med kyrkorådet

Man talar vitt och brett om ditt och datt

Men himlens land, säg, kan ni nånsin nå det?

Ni är förmörkade av världens natt

Ni tänder era gamla stearinljus

De är det enda ljus ni känner till

Ni påstår ni befinner er i "Guds hus"

men ni har aldrig gjort vad Jesus vill

 

 

LARZ GUSTAFSSON 5/1 2022




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2022-01-05 17:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP