Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Detta foto togs när jag föreställde Zluggo Pop.


GERILLAKRIGAREN KOM IN

Och gerillakrigaren kom in

Lite åldrad men ändå vital

Det var motståndskämpen som kom in

som röd stjärna i en festival

Så ljöd stämman över Ullevi

den jag kände från en tid som var

Skaffa tre ackord och slå dig fri!

Vissa lärdomar har dröjt sig kvar

 

Explosionen på en fritidsgård

Energiurladdning, vårkvällen

i en värld som än behöver vård

fick vi känna gröna stjärnsmällen

Bland det starkaste jag nånsin sett

Och nu stod han alltså här igen

En gerillakämpe. Rött är rätt!

Som en motståndsman bland motståndsmän

 

 

LARZ GUSTAFSSON 6/1 2022

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2022-01-06 17:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men dikten handlar om någon annan.
2022-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP