Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Lyriken i vintertid

Alla de bilder och känslor
vi bär med oss i vår inre kör
Susar och brusar väl som sig bör

De tycks vilja få oss att minnas
sådant som var en gång

Årstider som kommit och gått
över tid
De stormvågor som ibland
tornat upp sig likt lansar inför strid
Och färgglada minnen från
vårens tid med knoppar
som snart ska slå ut i blom

Allt det som är nu
och sådant som ska bli sen
När blomningstiden är här
igen
Och därefter följer väl en höst
igen

Allt detta har vi att minnas
i vintertid
Vid en brasa med lyriken
på bordet bredvid

Då vi ser in i elden
och önskar oss själva
lite mer av skaparkraft

Och kanske också
ett större mått av inre frid
Likt den känslan jag får
med dig här bredvid




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-13 10:09



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt som förmedlar ett lugn.
2022-01-13

  ULJO
Jag önskar inre frid till alla.
Fin text.
2022-01-13

  Kungskobran VIP
Jag skriver i frid
tillsammans med dig
2022-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP