Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Har du förlorat allt


Då har du aldrig sett elden flamma i kakelugnen
en vinternatt, då vinden tjöt runt knuten
då har du aldrig hört hur det knäpper i golvtiljorna
när du dansar över det kalla golvet
eller gömt de frusna tårna i fårskinnet
för att till slut gömma dig i bolstret och njuta
se elden dansa över väggarna
de du en julafton målat
medan hjärtat sjöng en fandango
och färgerna virvlade runt i rummet

Aldrig känt doften från de nyskördade grönsakerna
Aldrig med tungan utforskat smakerna
Aldrig känt lyckan händerna skapat, rummet
Det är då värmen sprider sig med rasande fart
Och stillnar själen
Det är då bomullstyget doftar sommar året om

har du glömt hur det är att vara människa, då har du aldrig
älskat på rätt sätt
äger du det, då äger du allt




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2022-01-16 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP