Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Divergerande positioner sa Kremls talesman Dmitrij Peskov.

Dmitry Peskov: Västerlänningar och ryssar förblir "fullständigt olika"

DELA på Facebook och Twitter /Sputnik Moldavien.

Ryssar och västerlänningar förblir i "totalt olika positioner" trots en vecka av intensiv diplomati, vilket är "oroande", sa Kremls talesman Dmitrij Peskov i en intervju med CNN på söndagen, enligt agerpres.

"Vi vet inte vad resultatet kommer att bli, vi har haft dessa tre sessioner med samtal, det finns vissa punkter av förståelse mellan oss.

Men generellt sett, när det gäller principiella frågor, kan vi nu säga att vi förblir i divergerande positioner, i totalt divergerande positioner.

Och det är inte bra, det är irriterande, sa Peskov.

Européer och amerikaner anklagar ryssarna för att ha smugglat nästan 100 000 soldater till den ukrainska gränsen för en potentiell invasion av grannlandet.

Den amerikanska underrättelsetjänsten hävdar till och med att Moskva redan har utplacerat agenter i östra Ukraina för att utföra "sabotage"-operationer, i syfte att skapa en "förevändning" för en offensiv.

Kreml har förnekat anklagelserna och sagt att de vill försvara sig mot Natos påstådda hotfulla hållning.

I synnerhet kräver Ryssland en garanti för att alliansen inte kommer att acceptera Ukrainas anslutning, en principiell eftergift som västerlänningar vägrar.

"Ingen hotar någon med militära insatser (...), det skulle vara vansinnigt," sa Peskov till CNN när han fick frågan om en möjlig rysk offensiv i händelse av ett diplomatiskt misslyckande.

"Men vi kommer att vara redo att hämnas om Nato inte uppfyller de ryska kraven", varnade han utan att ge ytterligare detaljer om svarets karaktär.

"Vi pratar inte om morgondagen, det är inte en fråga om timmar", men "vi vill inte se förhandlingar på en månad, ett år, bara för att diskutera våra meningsskiljaktigheter", sade Rysslands president Vladimirs talesman.

"Vi vill känna början på en önskan att ta hänsyn till våra bekymmer.

"Tyvärr har vi inte kunnat nå detta resultat förrän nu", tillade han.

Han avvisade också USA:s hot om sanktioner utan motstycke i händelse av en rysk invasion av Ukraina.

"Det skulle vara ett stort misstag" eftersom det "skulle leda till att alla förbindelser mellan våra länder upphör", varnade Kremls talesman.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-17 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP