Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ryssland kräver att Nato-styrkorna ska lämna Rumänien.

 Rysslands officiella tillkännagivande om Natos tillbakadragande från Rumänien:

"Inga andra tolkningar tillåtna"

 

Moskva har krävt juridiskt bindande Nato-garantier att militärblocket kommer att upphöra att expandera och återvända till sina 1997 års gränser.

Rysslands säkerhetstillstånd söks från väst, inklusive Nato-styrkornas avgång från Rumänien och Bulgarien, sade det ryska utrikesdepartementet på fredagen.

"En av grundelementen i våra initiativ är särskilt tydliga och tillåter inte andra tolkningar".

 

*Dessa är tillbakadragandet av utländska styrkor, utrustning och vapen, samt andra steg för att återgå till den konfiguration som var 1997 på territoriet för länder som inte var medlemmar i Nato vid den tiden.

Dessa inkluderar Bulgarien och Rumänien, sa han.

Informationen kommer i sammanhanget där den amerikanske presidenten Joe Biden tillkännagav ökningen av Nato-närvaron i Rumänien och Polen, "en helig skyldighet" från de västallierades sida.

Senare meddelade Frankrike också att trupper skulle skickas till Rumänien.

"Vi kommer att öka den militära närvaron i Polen och Rumänien, eftersom vi har en helig skyldighet enligt artikel 5 att försvara dessa stater. De är en del av Nato.

Vi har inte denna skyldighet gentemot Ukraina, även om vi är mycket oroade över vad som händer i Ukraina, "sade president Biden."

Jag är oroad över att saker och ting lätt kan gå överstyr.

Jag hoppas att Vladimir Putin förstår att han riskerar ett fullständigt kärnvapenkrig, sa Biden.

 

Obs: Rumäniens nuvarande president nomineras till posten som Natos generalsekreterare den 22 september, 2022 kommer förvaltningen av Natos styrkor och de länder som är en prioritet att väljas av Natos general, så att rumänen av tyskt ursprung (Saxon från Transsylvanien) uppskattas.

Här meddelar att jag med den här artikeln måste behålla en diplomatisk position bokstavligen eftersom Rumänien var  mamma och pappa,men

Att för närvarande vara medborgare i ett nordiskt land som Sverige utan att gå med i Nato, så tycker jag att det är bra att se oss själva som ett  alliansfritt land utan alltför många skyldigheter gentemot andra.

Naturligtvis gjorde mina barndomsminnen mig mer mottaglig för detta land, kulturellt sett, när jag såg rumänska rromer och zigenare och andra rumänska få tigga i över ett decennium på Sveriges gator, men nu så viktig major som är Rumänien ur militär synvinkel för närvarande i drift tror jag att jag behöver ackreditering för att skriva ett ord till i det nya sammanhanget!

Allt jag kan göra är att hälsa dig med respekt och dra de klokaste slutsatserna från dig i samband med detta dilemma Rumänien sugger.

Jag har fortfarande inte glömt att jag är blomsterbarnet till demokrati  och varför jag skulle vara blygsamt, ett barn som många andra som rånats på de vackraste åren av livet som bara erbjuds existens....
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2022-01-21 11:29Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP