Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att stanna var lättare än att gå, trots allt

 

Jag älskade dig

kanske inte från första stund

då det mer var pang-bom-på

exploderande attraktion

och bara lek

inte kärlek, bara lek

men åh, så roligt vi hade

och skönt

så lättsamt, okomplicerat

allting var

men så plötsligt

sa du orden

som förändrade allt

att jag var DIN

för du ÄLSKADE mig

och jag blev först glad

för du var underbar

och snäll och allt det där

men jag förstod aldrig

att med ens skulle leken vara över

att jag nu verkligen 

var BARA DIN

i dina ögon

 

(inte ens min egen)

 

okomplicerat blev komplicerat

glädjen grusades av tårar

möjligt blev omöjligt

och dina falska anklagelser

blev sanning

och en ständig upprepning

om och om igen

samma visa varje gång

trots mina protester

 

med tiden tog orken slut

lusten försvann

men jag stannade

ändå kvar

gjorde några försök 

att bryta

ville ge mig av

men varje gång fångade

du in mig igen

med ditt "gamla jag"...

 

                                       han som jag älskade

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-04-24 01:18



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
berörande fint i stark vigör
2022-05-08

    Emmeline
Berörd!
2022-04-24

    ej medlem längre
”Han som jag älskade” Sorgsamma ord i en text annars fylld av lust och glädje där kärlek i ord kom mellan.
Att ha lust, längtan och åtrå till någon kräver känsla, en känsla så nära kärlek man kan komma för utan den känslan finns ingen glädje i den attraktion man känner, då är man bara en i mängden.
I ordet ”kärlek” finns ett stort ansvar och är inget ord man ska varken ta på eller dela ut för lättvindigt för i det ordet finns allt och som jag då läser dig här. Förstörde det mer än det gav då det väl blev uttalat.
Kram

Tack
2022-04-24

  Nina Nightwish
Känslosamt berörande.. Lust och kärlek är starka krafter.. men i kärlek ska inte äganderätt finnas( om man inte själv vill)
2022-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP