Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Nollgradersmötet med Putin-Viktor Orban den 1 februari

Ungrarna ger det stora slaget!

Hela Europa är i chock.

I ett mycket spänt internationellt sammanhang träffar Ungerns premiärminister Viktor Orban den 1 februari Vladimir Putin, Rysslands president.

De två ledarna kommer att diskutera utvecklingen av Paks kärnkraftverk, produktionen av Sputnik-V-vaccinet i Ungern, samt rysk gasförsörjning till grannlandet.

Nollgradersmötet med Putin.

De goda relationerna mellan Orbán och Putin är välkända, de två har träffats sex gånger under de senaste sex åren (tre gånger i Budapest och tre gånger i Moskva) Med ett undantag (augusti 2017, då den ryska statschefen kom till Budapest för att se världsmästerskapen i judo), ägde mötena mellan de två rum i slutet av januari eller början av februari.

Så vi kan säga att det är ett traditionellt besök, inget spektakulärt.

De två utkast som lagts fram av Ryssland innehöll i huvudsak ett "Yalta light"-avtal, vilket innebar att Nato skulle åta sig att inte acceptera nya medlemmar (denna klausul hänvisar till de tre stater som ryssarna har ockuperat delvis:

Ukraina, Moldavien och Georgien, men även Sverige , och Finland kan känna sig målinriktat);

Nato kommer att dra tillbaka alla sina styrkor, såväl som militär utrustning och infrastruktur, inklusive missiler från de stater som anslöt sig till Nordatlanten efter 1997 (denna punkt skulle också hänvisa till Natos baser i Deveselu och Mihail Kogalniceanu flygplats).

Besöket visar att Ungerns viktigaste säkerhetsintressen är byteshandel och korruption broderad med korruption (se: utveckling av Paks kärnkraftverk). När vi uppskattar Orbáns besök måste vi ta hänsyn till alla dessa omständigheter”, skrev Szent-Iványi István i sitt inlägg.
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-24 23:19Bookmark and Share


  Koloristen VIP
Bravo!
2022-01-25

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/groups/312669716880085/posts/480218810125174/

2022-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP