Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kiev inte respekterar den ungerska minoritetens rättigheter.

Szijjarto: Ungern kommer inte att stödja Ukraina framför Ryssland, eftersom Kiev inte respekterar den ungerska minoritetens rättigheter.

Ungern kommer inte att stödja Ukraina i sin nuvarande konflikt med Ryssland så länge Kiev fortsätter att beröva den ungerska minoriteten dess rättigheter, sa Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto på onsdagen.

Moskva, skriver EFE-byrån, enligt agerpres. "Om ukrainare inte ger upp denna politik är den ungerska regeringens möjligheter att stödja Ukraina, inklusive i den nuvarande konflikten, allvarligt begränsade", sade den ungerske utrikesministern i ett uttalande till Magyarnemzet.

Etniska ungrare i Ukraina lever "berövade sina rättigheter och i vissa fall utsätts de för fysiska trakasserier", och "det här är oacceptabelt", sa Szijjarto. Vid ett möte med sina Nato-motsvarigheter tidigare denna månad beskrev han också som oacceptabel Kiev-regeringens användning av utmaningarna i östra Ukraina som en ursäkt för att fortsätta att begränsa rättigheterna för nationella minoriteter, inklusive etniska transkarpater.

När det gäller Ungerns förbindelser med Ryssland, i det nuvarande sammanhanget med militära spänningar vid den rysk-ukrainska gränsen och hot från USA och EU med sanktioner mot Moskva i händelse av en attack mot Ukraina, sade Peter Szijjarto i ett uttalande till Magyarnemzet att "Ungerska intressen i pragmatiska förbindelser och baserat på ömsesidig respekt med Ryssland ", och tillägger att" dialog inte har något alternativ ".




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-26 17:26



Bookmark and Share


  Koloristen
Exakt! Det är inte bara ungrarna utan även rysyner och andra minoriteter som Kiev trampar på.
2022-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP