Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rumänien är redo att ta emot upp till tiotusentals ukrainska

Rumänien är redo att ta emot "upp till tiotusentals" ukrainska flyktingar i händelse av ett krig med Ryssland, sade försvarsminister Vasile Dincu på onsdagskvällen. Rumänien planerar för närvarande en strategisk reserv som skulle omfatta ett stort lager av platser där tusentals potentiella flyktingar skulle kunna inhysas. Antena 3 tillfrågades vilken inkvarteringskapacitet Rumänien skulle kunna ha och hur många flyktingar det skulle kunna ta emot om ukrainare kom till vårt land i händelse av en väpnad konflikt mellan Ukraina och Ryska federationen. "Det finns för närvarande ett stort lager av platser där vi kan hysa tusentals potentiella flyktingar. Uppenbarligen har vi också ett reservområde där vi kan multiplicera eller få tre eller fyra gånger fler platser, till och med upp till tiotusentals, låt oss säga, i detta område", förklarade försvarsministern. "Vi har en mycket bra ledning" "För närvarande är den strategiska reserv som vi har utformat för några tusen möjliga flyktingar, för mat, för goda levnadsvillkor och självklart kan vi ta med ytterligare saker. Vi kommer att kunna bevisa, om detta händer, att vi inte vill att det ska hända. det händer, men om det gör det kommer vi att kunna visa våra Nato-partner att vi är redo, åtminstone om vi inte har den kompetens vi har - Vi skulle vilja, på sista nivån, ha mycket bra kapacitetshantering i dessa områden, om de defensiva förberedelserna för konflikten", sa Vasile Dîncu också.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-27 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP