Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En hel det 'fakta' revideras till 'halvsanningar' ungefär vart 20-25 år, men här går det bra att hålla sig till 'relativ sanning', den skriver sig ju ändå just i nuet, i någons år 2037. En mental tid och därför så möjligt främmande.


Celldelning 2 - (månadens gåtfulla)






Cellerna delar sig i vårt land, numera
som över en natt,
blir varje cell plötsligt två.

Istället för att någon skall behöva få sällskap
i sin trånga cell,
reser själen till ett annat land

där isolering är ett mera okänt sätt att bygga
fångrum på. Där kan
istället mellan fyra och fyrtio

människor få dela på ett rum. I 'ett rum för fyra'
som i ett gästgiveri som
i vårt land bara håller med

'rum och frukost', den engelska versionen kan heta
'bed and breakfast', finns
det alltså fyra våningssängar.

Medan det i ett rum för fyra på ett annat ställe få leva
40 personer och där finns det
inte en enda säng, utan alla fantomer

sover på golvet. Istället för en vanlig säng blir var cell
i vårt land försedd med
våningssäng, ungefär som i en

gammal lumparfilm, sexton våningssängar i samma
rum. Upp och hoppa, stå i givakt
medan 'befälet' kommer och inspekterar

och det är alltid något som skär sig emot hur det skall
vara. Det är inte bara någon
som skär sig vid rakningen alltså.



(2022 01 25)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2023-08-03 17:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Dä ä allti kul o laborera med sin text, sina möjliga minnen och sinnen.
2023-08-04

  Ali D VIP
Ja du
tack minns min militärtjänst och fyllecellerna och den korta tiden på öppen anstalt någonstans mellan Halland och Småland det var det förflutna och 2037 är jag inte i detta livet fast man vet aldrig jag är en envis jävel ha ha
Tack för läsning iaf
Mvh Ali
2023-08-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP