Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


EFTER FROSTKNÄPPTA GRENAR

När på nytt skymningen faller
och när nu klockan den slår
en kall frisk nattkyla strävar
dit som nu kvällsdimman når

ser ännu nattfrost på stranden
men snart för gott den försvinner 
i ett kosmiskt färgernas spel
där hela natthimmelen brinner

man ser hur måsarna svävar
på väg mot okända öden
det kalla vattnet vid stranden
nu skapar virvlande flöden

där snart skall syrsorna spela
tillsammans skapas vårens mystik
men stranden ligger ännu där öde
och följer vinterns egen rytmik

allt som våren snart väcker
ja då ska alla vårtecknen flöda
redan man förnimmer dofter av vår
där snart en vårsol ska glöda

man ser hur stjärnornas fall
sprider konstverk i natten
träden de speglar sin glans
där i ett spegelblankt vatten

i ett fuktigt dis under molnen
på ännu frostknäppta grenar
en lyrisk bild av det vackra
när snart våra vårkänslor skenar

på min promenad här vid havet
låter jag lätt mitt hjärta förföras
ja i vårens ljuvliga friskhet
kan nu alla mina sinnen beröras

 

 Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-27 12:25



Bookmark and Share


  Den skrivande tysta
Så hoppfullt vackert levande beskrivet
av allt som ska börja om.
2022-01-28

  Kajan VIP
En lite stramare hållning upplever jag i de tre första stroferna, sedan lättar tonen upp och våren närmar sig en aning.
2022-01-28

  Sparvögat VIP
Du förför mitt sinne med dina fantastiskt tecknade ord…
Fotot är magiskt vackert!
2022-01-27

  Kungskobran VIP
Fint målat, fantastisk bild
2022-01-27
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP