Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska mig

Vi gör allt för att bli älskade
omhuldade
accepterade
tryggade
som spädbarn behöver.

Vi klamrar oss fast
vid det välkända
det som håller ihop oss
vaggar oss
och söver.

Helst vill vi flyta ovanpå
känna oss lite bättre
urskilja oss
men ändå likna
de flesta andra.

Därför behöver några av oss
få avsky och hata
avskilja och rata
knuffa undan
och klandra.

Är det en naturlag
att någon ska känna sig svag
och att någon ska triumfera
på det kan man verkligen fundera.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-01-31 18:01



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om olika sätt att vara, medmänniska eller motmänniska.
2022-02-04

  BenGust VIP
Att gapa till sig fördelar eller nån typ av övertag borde aldrig funka.
2022-02-03

  Susen VIP
Mycket tänkvärda ord som ger eftertanke
2022-02-03

  Eva Langrath VIP
En tänkvärd välformulerad dikt.
2022-02-02

  Bodingen VIP
Människor och primater - pennalismens ivrare
2022-02-02

  Kungskobran VIP
Jag är överlägsen dig
du är ju liten och svag
utan tillstymmelse till behag
jag är härskaren med min egen lag
jag, jag, jag, jag


2022-02-01

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tänkvärda ord i din text!
2022-02-01

  Niliboy
Människan kämpar, men det är nog med hat, huga ligen jag begriper inte, men försöker också älska!
2022-02-01

  ULJO
En mycket bra text.
Bokmärker
2022-02-01

  Blomma-Stjärna VIP

Bravo!
Snyggt skriven Människospegling
2022-01-31

    Sefarge VIP
En undrans undetfundiga skrivelse
Att få funder över det
ständiga gränslandet.
Vi och dom- där borta
Måtte de ej komma hit?
Och jäklar den dumbom
Som trampat på min
ömma tå,då är hen
Ute ur leken o får
som svart får
Aldrig komma
In igen - utan
att ha bett
om rejält
Med urs
-äkt så
Klart!
Kanske
Då möj
-ligt vis?
Till ens
egen
Vita
Hem
-vist!
;)



2022-01-31

  Sparvögat VIP
Alla vill vi bli älskade men det får ej ske på någon annans bekostnad…
En välformulerad och tänkvärd dikt!
2022-01-31

  KattenKin VIP
Små människor växer på andras bekostnad, och det säger ju sig självt varför de aldrig blir större.

Fint skriven dikt, klokskap mjukt framförd.
2022-01-31

  Öknens Ros VIP
Alla människor bär på både positiva och negativa känslor, det ligger i människans natur.
2022-01-31

  Kajan VIP
En intrikat väv, som inleds med våra(t) starka behov av trygghet, bekräftelse och acceptans; sedan sker en stegvis scenförändring, där helt andra behov kommer till ytan; det är mycket elegant skriftat, och det blir svårt att värja sig för intrycket. .
2022-01-31

  Lottie Ålhed VIP
Intressant att betänka. Ett gammalt citat gör sig påmint vid läsning av din dikt.
”Älska mig mest när jag förtjänar det minst Det är då jag behöver det bäst” eller något liknande. Tankeväckande är dikten i vilket fall.
2022-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP