Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är jag?

Vem är jag?
Är jag den mullrande ekot i den mörka tunneln
Är jag ropet som ska eka över det väldiga tinget
Eller är jag den tysta viskningen som hörs och försvinner i tiden oändlighet

Vem är jag?
Är jag den sanna avbilden av den allsmäktiga komiska viljan
Är jag en mästare av mitt eget öde
Eller är jag en löv löst svävande utan mening i existensens likgiltiga vind

Vem är jag?
Är jag en levande vision av ett högre intelligens
Är jag den kosmiska slumpens oavsiktliga skapelse
Eller är jag enbart ett späck i ett viljelöst universum?

Vem är jag?
Är jag säker på att jag finns i nuet
Är jag i mina sinnens nåd eller ärlighet
Eller är jag fast i en lögn som skymmer sanningens värld?

Vem är jag?
Är min plats garanterat här i det okända universum
Kan jag forma den efter mina drömmars mål
Eller svävar jag genom meningslöshetens tomma svär?

Vem är jag?
Är jag det som de visa filosoferna har berättat att vi är
Är jag allt och ändå inget
Eller är jag ett bortglömt barn förvisad till kosmos avgrund?

Vem är jag?
Existerar jag än i min sanna form
Är jag det som mina sinnen visar mig att jag är
Eller lever jag i lögnernas och bedrägeriernas dunkla blindhet?

Vem är jag?
En fråga som har ställts i generationer och aldrig har fått svar
Det enda jag vet är att jag är jag
Kanske är det allt som jag behöver veta.




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-31 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP