Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den första februari, idag alltså, är det nytt år i den kinesiska månkalendern. Och det djur som styr detta år är tigern! Då kan det bli åka av!


Dagsvers - Tigerns år

Klockan slår, tiden går,
nu så är det Tigerns år.

I norra Kina, och vid Amur,
strövar detta mäktiga djur.

Den sibiriska tigerns jättevrål
är säkert mer än vad många tål.

För den som hörs i manchurisk natt
är verkligen ingen liten kissekatt!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-01 13:39



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Kul!
Själv är jag gris enligt kineserna...
2022-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP