Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att söka förklara verklighet för menigheten. Mitt eget sätt att se på och söka förklara verkligheten, med andra och egna ord.


Dagens förklarade ord 2014 04 14




Högfärdshosta (II)
-
när du ser ut genom ett tågfönster och upptäcker
till din stora förtjusning att färden
just anträtt en hög bro och att ett visst bråddjup
bjuder dig en minst sagt
skräckblandad upplevelse samt milsvida utsikt.

För att en smula söka dölja dina känslor
för andra i kupén finnandes passagerare,
du höjer och hostar diskret i handen
innan du åter fördjupar dig
i din redan tre gånger lästa morgontidning.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2022-02-03 19:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP