Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rumäniens president kan tjänstgöra som Natos generalsekreterare efter Jens Stoltenbergs pensionering. Han avslutar sin mandatperiod i september i år.


Misstag med uppenbar avsikt.

 -Det finns för närvarande ingen favorit Stoltenberg-efterträdare. Enligt allianskällor har den tidigare brittiska premiärministern Theresa May, Nederländernas premiärminister Mark Rutte, Estlands premiärminister Kaja Kallas, tidigare EU-kommissionären för utrikesfrågor Federica Mogherini och Rumäniens president Klaus Iohannis alla citerats som möjliga kandidater till posten. Rumäniens president har nominerats bland de politiska favoritledarna att inneha posten som Nato-ledare sedan i somras. Informationen presenterades i Rumänien av defenseromania.ro.

Jens Stoltemberg återvänder till sitt hemland Nuvarande generalsekreterare för Nato, Jens Stoltenberg, avslutar sin mandatperiod i september 2022. Enligt ett tillkännagivande från Oslo-regeringen har han nominerats till posten som chef för Norges centralbank. Stoltenberg kommer att tillträda sina nya uppdrag "cirka 1 december", sa det norska finansdepartementet. Således ville Oslo-tjänstemän ta bort alla möjliga spekulationer om att Nato-chefen skulle behållas under spänningarna mellan Ryssland och väst om Ukraina.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-05 16:04



Bookmark and Share


  Koloristen
Stoltenberg har i detta intet att vara stolt över.
2022-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP