Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


NÄR MÅSARNA TYSTNAR

 

solen skapar nu allt längre
och allt mörkare skuggor
det blandas lilarosa i molnen
långt där borta i fjärran

kvällen gör att horisonten
sakta börjar blekna
vi tappar det gyllene ljuset
när nu aftonen närmar sig

hela himlen målas snart
i allt mörkare nyanser
solen kämpar inte längre emot
det obönhörligt annalkande mörka

en ny dag läggs nu till historien
kvällen tar över vår tillvaro
så snart kommer en ny natt
på nytt ömt omsluta oss alla

vågorna dämpas också alltmer
de övergår i svepande dyningar
måsarna har tystnat för dagen
nu när solen åter sjunker i havet

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-08 13:42



Bookmark and Share


  Den skrivande tysta
Lyhörd och vacker beskrivning
av naturens självklara skiftningar.

2022-02-08
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP