Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets skådespel

Som på en teaterscen är vi här
Redo att spela livets drama
Komiska scener blir till tragiska
Och åter komiska
Under dramats årslånga föreställning
Registrerat av skådespelarna själva
Publiken en osynlig massa vars blickar
Är åtskilt från scenen
Aktörerna dansar efter noter hörbara
Enbart i deras inre hörsel
Pauser är en tillgång lika sällsynt
Som den apatiska publikens applåder
Ty föreställningen är en framåtriktad rörelse
Mot framtiden enbart stoppad av ålders slut
Ljusridån ett ljusår bort från ens centrum
Totalt i livets mörker spelar vi den långa pjäsen
Dansar omkring andra på det lilla scenen
Enbart efter exceptionell föreställning
Kan vi leva under publikens korta gunst
År ut och år in går denna pjäs
Innan det tar abrupt slut när skådespelares liv
Slutligen släckts ut
Ty livets skådespel är en pjäs utan manus
Registrerad och styrd enbart av skådespelarna själva
Tills ridån stängs ner när livet slutligen upphävs




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2022-02-09 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP