Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflexioner efter en vandring å kgl. Djurgården denna soliga morgon i februari


Löftet

Det behövs så lite.

Blek fullmåne på blå morgonhimmel.
Jättelika ekar, ännu kala,
står där de står, väntar på rätt ögonblick
att fyllas av löv, blåmesar, duvor, insekter.

Blåsippsbacke, ännu inga blommor:
Den lilla sjön ännu under is.

Men blommorna och vattnet finns, finns som ett löfte.
Det behövs så lite, bara detta löfte,
för att bli glad!




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-18 20:57



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Hoppfull ton!
2022-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP