Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inte på fullt allvar.


En annan gång.

I brist på sällskap köper jag tulpaner.
Mina mänskliga vänner,
de få jag känner
har andra planer
än att umgås med mig.
Blommorna hälsar,
ler och säger "Hej!"
säger inte "en annan gång en annan dag"
och går ut och går
med en annan tant
som är mer som en riktig vän
och inte bara en trött och slokande bekant.
Tulpanerna står i sin blåa vas
är som en oas
mellan vinter och vår
mellan idag och igår,
en vila medan jag väntar
på vänskap som består.









Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-19 12:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på min vän Eva Langrath.
2022-03-15

  TrollTörnTrappan VIP
Intressant perspektiv! Dessa trogna tulpaner behöver ingen annan tant... att trösta?
2022-02-26

  Eva Langrath VIP
Talande dikt där diktjagets sorgsenhet känns tydligt,
2022-02-19

  stormengudrun VIP
Talande, och lite sorgsen;-(
2022-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP