Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

din energi

jag kände din energi.
i hela trappan i det gamla huset..
jag blev ledsen mina tårar rann.
jag förstod inte hur dåligt du mådde.
alla dessa år du låg innan för .
det rummet vid trappan.
kände din energi i natt.
hur du mått alla dessa år.
när vi bodde i mörka småland-
kände att du var nära mig i natt.
förstod inte att du var tonåring.
nu är du en ängel död.
men jag mådde så dåligt själv.
din bror hade precis dött.
och trappan i detta hus.
var skrämmande när jag var ensam.
sjukskriven 1 år ensam hemma .
mike i skolan du i skolan .
din bror jobbade .
jag hade sågat av en bit av minna finger toppar-.
när jag jobbade hade möbelsnickare som utbildning.
detta var skrämmande det som hände där --
tur att jag hade hundarna .
förstod inte varför alla djuren dog-
det var därför ingen förstod varför jag vile bo där.
jag älskade huset öppna fönstret
stenarna den gröna mossan.
men det var nåt kusligt med huset.
det var inte bara mina barn o jag som kände,'
till o med deras kompisar -
jag tror inte på spöken -
men det var som jag aldrig var ensam.
jag ändrade inte på något.
gjorde bara alt bättre både ute o inne,
till sist var jag ensam kvar med minna mindre barn.
då blev det konkurs på jobbet,
då flyttade jag tillbaka till stan .
till mina andra två barn-
nu sitter jag här i stan.
av birgitta 22.2.2022




Prosa av siv birgitta.a. VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-22 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

siv birgitta.a.
siv birgitta.a. VIP