Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föredrar min barndoms nalle framför den ryska björnen

 

 

Sirener tjuter

klockorna klämtar tiden

liden att ta skydd

i gråmulen gryning drar

täcket över huvudet

 

champagnekorkarna

smäller grannarna gnäller

över klackarna

som slår i golvet dansen

pågår till långt efter ett

 

vaknar jag till liv

av granater som faller

över Kiev radion

trumpetar ut ryssen har

invaderat Ukraina

 

lagrade minnen

i telefonboken slår

upp Larissa en

gammal kollega bättre

sent än att aldrig ringa

 

molnen hopar sig

i öst finner en viss tröst

att det blir solsken

imorgon boule i parken

med två bröder från Söder

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 135 gånger
Publicerad 2022-02-25 22:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det vore en sandal att teve ställer in förannonserade repriser. Förut för att sporten behövde ta plats, nu för att det händer nyheter av gammalt traditionellt slag...
2022-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Ryssland demoniseras i västmedia och får aldrig komma till tals.

2022-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP