Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förberedelser



inför tisdagens fika
bakat muffins till två tillfällen
räknar med turordningen
under en månad
snart kommer min tid inte räcka till
börjat sådden inomhus
fågelautomaten behövde påfyllning
motorvärmen kickstartar
morgondagen

psykologi sände mig till högskolan
insåg litteraturens fackspråk tålamodsprövande
även om stenograf
läste på egen hand
mitt material daterat 2013 ändå giltigt

hjälpmedel att avgöra graden av psykopat:
1. talför ytlig charmig, snabb i truten
2. förhöjd självuppfattning/grandios
3. bedräglig manipulativ
4. saknar ånger och skuldkänslor
5. bristande empatisk förmåga
6. parasit, utnyttjar andra för egen vinning
7. bristande självkontroll
8. promiskuöst sexuellt beteende
9. tidigt beteendeproblem unga år 12 år
10. saknar långsiktiga mål, inget tålamod
11. impulsiv
12. ansvarslös
13. tar inte ansvar för sina egna handlingar
skakar skulden av sina fingrar
14. många kortvariga äktenskapslika förhållanden
15. ungdomsbrottsling
16. kriminell mångsidighet
16. Behov av spänning blir lätt uttråkad

alla kan känna igen sig själv eller en bekant
med en eller flera

varje punkt poängsätts efter en algoritm
och ska inte uppfattas som ett test. Däremot
som en "förteckning" som speglar en del
av det som är känt om psykopater och
psykopati!

Tack vare att jag rensar och sorterar finner jag guldkornen
som jag behövt för länge sedan.















Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2022-02-27 16:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP