Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En vän till mig hängde upp fyra rosor med band om, i en krok i taket att torka. Också ett sätt att skaffa sig perenner... Det uppskattas inte att gå på toa på jobbet, vänta med pauserna till hemkomsten samt helgernas dans tillsammans med råttorna.


Kvart(ett)en som trängdes




En dammråtta är ett gnagande litet djur som
fått för sig att sätta bo i en övergiven fontän.
Utan vätska har Kari hört, det skall vara svårt
att drunkna. Själv drunknade Kari redan i unga

år under en brygga då en släkting till dig sökte
lära dig att simma. Själv stod Kai på sig och
lärde mig istället hur att hantera kallsupar,
lära dig något om ren och skär skräck samt att

'lura bleka döden'. Märkligt, i filmer och teve-
serier, är det nästan aldrig att människor som
'legat i vatten' någon tid, ser ut som en död fisk.
Det kan bero på en avsaknad av fjäll, annars är

det mera onyttigt att bada i ett vattendrag, efter-
som ansamlingar av cyklar, bildäck, andra saker
av metall, plast och gummi finns där ofta nog.
De samsas om utrymmet med rester av litet

olika 'utsläpp', du hade väl lektioner i kemi i
skolan? Ibland är det förbjudet. Att fiska, bada,
fotografera, fuska, gå i säng, betala för dumheter.
Men att inte betala, bara 'göra', det ses gärna

som bus, blott görandet sker med glimten i ögat.
Sätt belöningen för att sjunga offentligt där det
är förbjudet att tala, honoraret kan vara en miljon
eller femtio dukater (chokladkakan saknas ibland

i sortimentet och ibland dröjer det en tid innan
butiken får för sig att som söka sig på att kränga
produkten, men ibland lönar det sig att påtala
brister) och sedan är det bara att skylla ifrån sig

om det skulle bli dags att betala. Ibland går det
'hem' också. Men Kai brukar kunna få betalt om
det bara är femtio som utlovas. En gång fick Kari
nöja sig med sex ton. Chokladkakor, alltså.

(Texten är från den första mars 2022, har som
legat i utkast och som fått vila upp sig där)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2022-09-11 14:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP