Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


så finurliga de är



de små gynnarna, mumlade katten
som satt och lurade utanför mushålet
förvillelser det är de duktiga på
boet tycktes vara helt tomt, men så ropar
plötsligt en tittut bakom mej
och när jag vänder mig om, rycker en mig i svansen
medan en annan blåser trumpet
backstage för att skrämma bort mej
så de får fria händer att leva rövare med ugglan
som sover på sin pinne nära taket
tyckte väl det var något lurt
när de inte tog osten i musafällan
smicker måhända många sväljer
men katter känner vittringen av något
som inte stämmer
och lyfte på lövahögen och såg då
vad som låg inunder






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2022-03-02 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP