Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Reflektioner från årets skörd


På flykt över gränsen

Vi hade all tid i världen

Sedan tog det slut

Med anledning av en despots

Beslut om att starta ett krig

Ingen vill ha, eller kan vinna och uthärda

Nu måste du fly till annat land

Där du förvisso är välkommen

Än så länge!?

Men under ytan finns det de

Som vill att du ska åka hem

Du var redan en flykting i landet

Du nu lämnat med anledning av ett krig

Fattiga, äldre och handikappade

Kunde inte följa med

Dom har blivit kvar i landet utan återvändo

Hur ska dom nu klara sig ?

I landet du lämnat och flytt ifrån?

Kriget har varit demoraliserande

Soldater har länsat butiker på mat och drivmedel

Och människor har dött utan att förstå

Varför så har skett på dag nummer 7

Behovet av hjälp är stort

Så småningom tar kriget sannolikt slut

Vad ska du göra då ?

 

Taleptox Skrev

Den 20220303

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-03 06:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP