Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utsatthet


Under svåra tider lika väl som i goda finner vi hur viktiga våra kontakter med vänner och grannar är. Tillsammans bildar de ett starkt skyddsnät mot rädsla och olika former av manipulation.
Om våra grannar blir utsatta för inbrott eller överfall påverkar det även de andra. Inom kort har de skaffat sig vakthund eller teknik som varnar och larmar.

Givetvis får ett krig i närområdet stora konsekvenser för alla länder som är grannar. Och avståndet mellan Ukraina och Sverige inte särskilt långt. Vi har varit bortskämda men kommer nu att få uppleva krigets negativa effekter på de flyktingar som kommer till Sverige. Jag har sett det förut, eftersom jag mötte dem i mitt arbete inom det administrativa ansvaret på SFI. Hur ska vi förstå varandra? Efter vad som informerats kommer arbetsuppgifter bostad erbjudas. Den tidigare flyktingvågen var en flaskhals med SFI. En del flyktingar ansträngde sig inte lära sig svenska/hade oerhörda problem att ta till sig undervisning, varför de gick och harvade i åratal utan resultat. De enbart mjölkade ur staten pengar.

Vår ekonomi kommer även att påverkas. Ni vet väl att prishöjningar drivmedel och livsmedel kommer innebära att varje svensk bör ha två månadslöner på sitt konto för inte hamna i skuld till Kronofogden. Detta har bankernas ekonomiska rådgivare informerat, huruvida alla banker håller sig med den servicen att varna och informera det vet jag inte.
Vi vet inte vad som i framtiden kan hända på grund av Rysslands invasion av Ukraina. Vi är vana vid att inga hinder finns bara vi har kapital, men om varorna inte längre finns tillgängliga? Det positiva är att vi går mot våren och vår natur är en stor källa till läkedom.
Jag är inte mån om att rita fan på väggen, men bättre rustad än oväpnad i stunder av kris, den klarar sig bättre, än bli utslagen av ångesten.
Kriget har ett oförsonligare ansikte än pandemin. Den som skyddade sig själv och de sina försakade somligt, men de stod ändå raka.

Kan inte annat än gratulera våra politiker som lyckats avväpna Sverige och inget försvar - vad då om alla länder vore demokratiska då finns det tilltro, men så länge en enda diktator finns på vår jord, finns det hänsynslösa erövrare, där människoliv betyder inget!






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2022-03-03 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP