Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utgiven 2016-04-13 klockan 12:22 även Publicerad 2020-06-28 10:09


Förtal ett slag under bältet


hopp om mänskligheten ? Förtal är oheder, en stor orättvisa

när en person pratar skit om någon bakom dennes rygg
fabricerar falska sanningar
för att få någon att framstå som ett riktigt kryp
då kallas det för gemen manipulation

syftet med det?

kryp tillbaka under stenen där ni hör hemma
varken sockrade praliner dimridåer ändrar min mening!

Vi är aldrig så nära livet som när vi är utlämnade
och sårbara. det kan vara när vi vågar säga
vår innersta mening

när vi inte tillhör ja-sägarnas gråmelerade skara

det är när vår etik och moral ser felen som begås
ständigt i samhället!

det kan vara när grannen slår sin hustru sina barn
sina husdjur. vi måste kunna se oss själva
i ögonen - kan vi det
om vi tillhör ja-sägarnas skara
när vi sväljer den "sockrade medicinen"
bara för att vi inte vågar sticka ut

skilja oss från mängden?


som läsaren ser har jag haft samma synpunkter
2016 som jag har i dag

alla människor är lika viktiga, eljest måste vi fråga oss
är det fel på våra kläder skor hudfärg ålder
huvudbonad eller hårfärg ditten eller datten ?




många texter försvann när jag stängde sidan blev en Kamikazepilot
men hade papper på det mesta






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2022-03-05 11:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP