Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Reflektioner från årets skörd


Det knäcker hjärtan

Ett bostadshus står i brand

Där det förut bodde människor

Det har blivit beskjutet med granater

Och artillerield från kanoner

Har det inte gåtts över gränsen

När civila attackeras med granater och

Deras bostadshus beskjuts?

De som fattat beslut att starta

Detta vansinne sitter

Säkert i en bunker inför slutet

Ingen kan komma åt dem

Och ställa dem till svars!?

Att starta krig har gjorts till

Något normalt och förklarbart

Hur ska man kunna förklara

Det ogripbara för de som drabbats?

Utan att prata om fel saker

Och att hjärtan knäcks?

Empati med de som drabbats

Övergår det krigsherrars förstånd?

Där de sitter i sin hybris

Och spelar ett skådespel

Med människors liv och hem

Kriget knäcker hjärtan

Om man överlever en dag till?

 

Taleptox Skrev

Den 20220307

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-03-07 11:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP